Hoạt độ nước Syntilab

Hoạt độ nước Syntilab
Model ACTIV W510R AW-METER
Hãng sản xuất: Syntilab – Pháp
Thông số kỹ thuật:
– Sử dụng công nghệ với hệ gương lạnh, không dùng quạt
– Thang đo hoạt độ AW: 0.030 à 1.000 (HRE: 0.5 à 100%)
– Độ chính xác AW:  ±0.003 (HRE: ±0.3%)
– Độ tuyến tính: Standard mode : ± 0.001 (HRE:  ±  0.1%)
Precision mode : ± 0.0005 (HRE:  ±  0.05%)
– Thang nhiệt độ làm việc: 0 đến 50°C
– Chế độ tự động đo: nước ngưng tụ, hoặc dung môi, phát hiển cảm biến bẩn
– Bộ nhớ: 5000 phép đo, 1024 data dữ liệu, 200 phương pháp cho người vận hành
– Chức năng đo: Fast, Standard, Precise, đo theo thời gian, đo cách nhiệt
– Khả năng đo cùng lúc tới 250 lần
– Thời gian cho chế độ đo: 2 đến 5 phút, 10 phút tùy theo mẫu
– Chế độ hiệu chuẩn: tự động với 14 dung dịch bảo hòa
Cung cấp bao gồm
– 01  Máy đo hoạt độ nước ACTIV W510AWR-METER
–  Phần mềm kết nối máy tính
– 30 cốc tiêu chuẩn
– 01 dung dịch bão hòa để hiệu chuẩn
Máy đo hoạt độ nước syntilab, Máy đo hoạt độ nước syntilab,

Why measure water activity ?

Water, essential element to all forms of life, is found in varying amounts in the foods we consume ; and while it does not provide energy value, it influences the foods’ properties particularly their proneness to degradation. Water also has an impact on the appearance, texture and flavor of the food.

Water activity is one of the main parameters as regards a product’s shelf life, be it food, pharmaceuticals, cosmetics, or agricultural seeds. Measuring such activity makes it possible to control and optimize the manufacturing and preservation process to ensure mechanical, physical, chemical and microbiological stability. The measurement of water activity is decisive for the quality and health safety of a product, especially if it is not sterilized or stored in a non-sterile environment. Aw measures form part of the calculation of the CSD and MDD of many products.

Although the concept of water activity emerged and started developing in the 70’s and 80’s, the primary means for correcting water activity have been known since Antiquity, and probably before then: drying, or adding an Aw reducing agent such as sodium chloride (salt) for sausages, or sucrose (sugar or formerly honey) for jams.

Xem thêm  chromanik HPLC